تحصیل در ترکیه، شرایط تحصیل در ترکیه، هزینه تحصیل در ترکیه، مزایای تحصیل در ترکیه، مهاجرت تحصیلی به ترکیه

تحصیل در ترکیه، شرایط تحصیل در ترکیه، هزینه تحصیل در ترکیه، مزایای تحصیل در ترکیه، مهاجرت تحصیلی به ترکیه


دریافت مشاوره و ارزیابی

همکاران ما پس از ثبت درخواست با شما تماس خواهند گرفت

OVERVIEW
_

تحصیل در ترکیه (شرایط، هزینه، مزایا) 2024

تحصیل در ترکیه بسیار مهم است زیرا این کشور یکی از مقاصد محبوب برای دانشجویان بین‌المللی است که به دنبال تجربه‌ی تحصیلی با کیفیت و مدرن هستند. ترکیه با دارا بودن دانشگاه‌های معتبر و پیشرفته، فرصت‌های تحصیلی گسترده و زندگی فرهنگی متنوع، مقصدی جذاب برای دانشجویان از سرتاسر جهان است.

همیـــن الان مشــــاوره بگیر...

هفت روز هفته از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب

تحصیل در ترکیه یک فرصت عالی است که نیازمند برنامه‌ریزی و پیگیری است. با انتخاب رشته و دانشگاه مناسب، مراقبت از مدارک و پیش نیازها، تطبیق با فرهنگ محلی، و آمادگی برای زندگی دانشجویی، می‌توانید از تحصیل در این کشور لذت ببرید و تجربه‌ی بی‌نظیری را تجربه کنید.

تحصیل در ترکیه به دلیل داشتن سیستم آموزشی کارآمد و بین‌المللی، جذابیت بسیاری برای دانشجویان خارجی دارد. دانشگاه‌های ترکیه، با ۱۲ دانشگاه برتر در لیست QS World University Rankings، در میان دیگر دانشگاه‌های معروف شناخته شده‌اند.

کشور ترکیه، با داشتن دانشگاه‌هایی با اعتبار بین‌المللی و بخش‌های فعال تحقیق و توسعه، یکی از مقاصد تحصیلی پرطرفدار برای دانشجویان در رشته‌های مختلف از جمله مدیریت، مهندسی، پزشکی، هنر و علوم انسانی محسوب می‌شود.

از آنجا که در ترکیه دو زبان رسمی وجود دارد، دوره‌های تحصیلی در دانشگاه‌های این کشور به زبان انگلیسی نیز ارائه می‌شوند. همچنین، هزینه‌های تحصیل در ترکیه نسبت به کشورهای دیگر مانند آمریکا، کشورهای اروپایی و استرالیا، بسیار کمتر است.

به عنوان یک گزینه جذاب برای ادامه تحصیل در خارج از کشور، تحصیل در ترکیه را می‌توان معرفی کرد.

OVERVIEW
_

شرایط تحصیل در ترکیه

ترکیه با بیش از ۱۸۰ دانشگاه و کالج و ۳۰۰۰+ برنامه تحصیلی یکی از بزرگترین سیستم‌های آموزشی دانشگاهی در جهان به شمار می‌رود.

 

در ترکیه، سیستم آموزشی شامل سه مرحله اصلی است: ابتدایی، متوسطه و عالی. همچنین، آموزش و پرورش رایگان برای تمامی دانش‌آموزان ترکیه‌ای از سنین ۶ تا ۱۸ سال به صورت اجباری است.

 

در مورد تحصیل در دانشگاه‌ها، دانشجویان می‌توانند از طریق امتحان ورودی یا پذیرش توسط مؤسسات آموزشی، در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی در ترکیه تحصیل کنند. علاوه بر آن، دانشجویان می‌توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های خارج از ترکیه نیز درخواست کنند.

 

برای ورود به دانشگاه در ترکیه، دانشجویان باید مدارکی را ارائه دهند. همچنین، برخی از دانشگاه‌ها ممکن است برای پذیرش دانشجویان از طریق سامانه ثبت نام ملی ترکیه (ÖSYM) استفاده کنند که یک سازمان دولتی برای امتحان ورودی به دانشگاه‌های ترکیه است.

 

هزینه تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه بسته به نوع دانشگاه و رشته تحصیلی متفاوت است. برای دانشگاه‌های دولتی، هزینه تحصیل در حدود یک دهم هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی است. علاوه بر هزینه‌های تحصیل، برای برخی از دانشجویان بین‌المللی ممکن است برای دریافت ویزای تحصیلی هزینه‌های دیگری نیز وجود داشته باشد.

 

در ترکیه، مدرک تحصیلی به دانشجویان به‌طور رایگان ارائه می‌شود و هیچ کس نیاز به پرداخت هزینه اضافی برای گرفتن مدرک ندارد. همچنین، دانشجویان می‌توانند از بورسیه های تحصیلی و اعطای تسهیلات مالی دولت ترکیه استفاده کنند تا هزینه تحصیلات خود را کاهش دهند.

 

شرایط تحصیل در ترکیه شامل مجموعه‌ای از الزامات، شرایط و مدارک است که برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه از دانشجویان بین‌المللی خواسته می‌شود. ترکیه با دانشگاه‌های معتبر و جهانی خود، به عنوان یکی از بهترین کشورهایی شناخته شده است، که دانشجویان می‌توانند در آن تحصیل کنند.

 

در کل، تحصیل در ترکیه برای دانشجویان جویای علم یک گزینه عالی است، که با داشتن شرایط و مدارک لازم، می‌توانید با موفقیت اپلای کنید. از آنجا که شرایط تحصیل در ترکیه متنوع هستند، برای اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان پیشگامان اپلای در ارتباط باشید.

 

در صورتی که بخواهید به زبان ترکی تحصیل نمائید قبولی در آزمون YOS یا SAT از شروط ورود به دانشگاه است.

 

نکته: از سال 2023 ورود و خروج یا حضور و غیاب کلیه دانشجویان خارجی در دانشگاه ها، کالج ها یا موسسات آموزشی ترکیه به صورت آنلاین ثبت شده و قابل استعلام در سامانه e-devlet ترکیه می باشد. این بدان معناست که، دانشجویان با غیبت غیر مجاز از دریافت یا تمدید کارت اقامت ترکیه منع خواهند شد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله e-devlet ترکیه مراجعه نمائید.

OVERVIEW
_

آزمون YOS ترکیه چیست؟

آزمون TR-YÖS (آزمون پذیرش دانشجوی بین المللی) چیست؟

 

TR-YÖS آزمونی است که برای دانشجویان بین المللی که مایل به تحصیل در ترکیه هستند طراحی شده است. دانشگاه های دولتی و پایه ترکیه برای پذیرش در برنامه های خود به نمرات TR-YÖS نیاز دارند.

 

YÖS (امتحان دانشجویان خارجی) یک آزمون ورودی دانشگاه است که توسط دانشجویان خارجی که می خواهند در دانشگاه های ترکیه برای برنامه های دانشگاهی خود تحصیل کنند، استفاده می شود. آزمون YÖS یک آزمون مرکزی نیست. این یک امتحان مهم برای دانشجویان خارجی است که می خواهند زندگی تحصیلی خود را در ترکیه ادامه دهند.

OVERVIEW
_

دنکلیک مدارک در ترکیه یا معادل سازی مدارک بین‌المللی چیست؟

دنکلیک چیست؟

 به فرایند معادل سازی مدارک اخذ شده از مؤسسات آموزشی خارج از کشور توسط وزارت آموزش و پرورش (برای مراحل تحصیلی ابتدایی تا دبیرستان) یا سازمان آموزش عالی (برای مدارک دانشگاهی) اطلاق می‌شود. این فرایند نشان می‌دهد که مدرک دریافتی از مؤسسات آموزشی خارج از کشور معادل مدرکی است که در همان سطح توسط مدارس و دانشگاه‌های ترکیه صادر می‌شود و برای ادامه تحصیل یا شغل‌یابی در ترکیه ضروری است.

سفر به ترکیه راهنمای جامع (هزینه، شرایط، اماکن دیدنی)
OVERVIEW
_

نحوه درخواست دنکلیک برای اسناد دانشگاهی

اسناد دانشگاهی مورد نیاز برای کار با مدارک کسب شده یا ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا توسط سازمان آموزش عالی کشور ترکیه (Yüksek Öğretim Kurumu-YÖK) صادر می‌شود. برای افرادی که آخرین رشته تحصیلی آن‌ها به گروه پزشکی تعلق ندارد، تنها مدرک شناخته شدن (Tanınırlık Belgesi) لازم است و دریافت دنکلیک کامل ضروری نیست. این مدرک، توسط سازمان آموزش عالی ترکیه صادر می‌شود و تایید می‌کند که سازمان مربوطه مدرک تحصیلی را به رسمیت می‌شناسد و مدارک ارائه شده توسط آن مورد قبول است. اما برای افرادی که آخرین رشته تحصیلی آن‌ها در گروه پزشکی قرار دارد یا قصد کار در ترکیه با مدارک خارجی را دارند، دریافت دنکلیک کامل الزامی است.

به اصطلاح باید برای مدارک قبلی متقاضی برای دانشگاه ترکیه Recognition انجام شود.

توجه: فرآیند درخواست دنکلیک برای دانشگاه‌ها به صورت آنلاین از طریق آدرس denklik.yok.gov.tr انجام می‌شود و دریافت مدرک شناخته شدن (Tanınırlık Belgesi) از طریق پست با پرداخت هزینه ممکن است.

OVERVIEW
_

مزایای تحصیل در ترکیه

  • استانداردهای آموزشی بالا و کیفیت بالای تحصیل: دانشگاه‌های ترکیه با کیفیت بالایی در زمینه آموزش شناخته می‌شوند. دانشگاه‌های ترکیه به دلیل استانداردهای بالای آموزشی‌شان، در سطح بین‌المللی شناخته شده‌اند.
  • بورسیه‌های تحصیلی: امکان دریافت بورسیه‌هایی که شامل هزینه‌های تحصیل، اقامت، بیمه و سفر به ترکیه می‌شود، برای دانشجویان بین‌المللی وجود دارد که تحصیل رایگان در ترکیه را فراهم میکنند.
  • عدم نیاز به یادگیری زبان ترکی: به عنوان یک دانشجوی بین‌المللی، نیازی به یادگیری زبان ترکی نیست و دوره‌های تحصیلی به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند.
  • مدارک معتبر بین‌المللی: مدارک اعطایی توسط دانشگاه‌های ترکیه در سراسر جهان مورد تقدیر و قبول قرار می‌گیرند، همچنین فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های ترکیه در سطح بین‌المللی معتبر و قابل قبول هستند.
  • آموزش بین‌المللی و تنوع برنامه‌های تحصیلی: ترکیه با رتبه برتر دانشگاه‌ها و تنوع برنامه‌های تحصیلی خود، گزینه‌های فراوانی را برای دانشجویان فراهم می‌کند. ترکیه به عنوان مقصدی برای تحصیلات بین‌المللی شناخته شده و دوره‌های آموزشی متنوعی ارائه می‌دهد.
  • ویزای دانشجویی آسان: فرآیند دریافت ویزای دانشجویی برای تحصیل در ترکیه بسیار آسان و سریع است.
  • مهمان‌نوازی و روابط دوستانه: محیط دوستانه و مهمان‌نوازی در دانشگاه‌ها و شهرهای ترکیه، تجربه‌ی خاصی برای دانشجویان بین‌المللی است.
  • تجربیات عملی و تئوری: دانشگاه‌های ترکیه به ارائه تجربیات عملی و تئوری در برنامه‌های آموزشی‌شان تأکید دارند، که برای دانشجویان ترکیبی ایده‌آل است.
  •  نزدیکی به ایران: موقعیت جغرافیایی ترکیه نزدیک به ایران، برای دانشجویان ایرانی از مزیت‌های مهم تحصیل در این کشور است.
  • هزینه کمتر تحصیل: در مقایسه با تحصیل در کشورهای اروپایی مانند انگلستان، هزینه‌های تحصیل در ترکیه کمتر است. ترکیه به دلیل هزینه‌های پایین تحصیل، رفاه و راحتی برای دانشجویان، فرصت تحصیلی مقرون به صرفه‌ای را ارائه می‌دهد.
  • هزینه زندگی مناسب: هزینه زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورها ارزان‌تر است که به دانشجویان کمک می‌کند تا با ارامش و راحتی در این کشور زندگی کنند.
  • فرصت‌های شغلی پس از تحصیل: با رشد اقتصادی و توسعه صنعتی، دانشجویان فارغ‌التحصیل از دانشگاه‌های ترکیه فرصت‌های شغلی مناسبی خواهند داشت.
  • مزایای اقامت: دانشجویان می‌توانند از مزایای اقامت در ترکیه، از جمله فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، بهره‌مند شوند.

با توجه به این مزایا، تحصیل در ترکیه یک گزینه جذاب و ارزشمند برای دانشجویان بین‌المللی است.

OVERVIEW
_

مراحل اپلای برای دانشگاه های ترکیه

  1. انتخاب رشته و دانشگاه: قبل از هر چیزی، شما باید رشته و دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید. ترکیه با دارا بودن بیش از ۲۰۰ دانشگاه و ارائه‌ی برنامه‌های تحصیلی در تمامی رشته‌ها، گزینه‌های متعددی را برای دانشجویان فراهم می‌کند. انتخاب دانشگاه و رشته مطابق با معیارهای تحصیلی شما یکی از اولین مراحل است. می‌توانید در دانشگاه‌های برتر ترکیه، تحصیلات خود را به زبان‌های مختلف ادامه داده و در حوزه حرفه‌ای خود پیشرفت کنید.
  2. تحقیق درباره بورسیه‌ها: برای تحصیل در ترکیه، شما نیاز به مدارک مربوطه مانند مدرک تحصیلی، گواهینامه‌های زبان مانند TOEFL یا IELTS (برای رشته‌هایی که به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند)، موارد مالی مانند گواهی تمکن مالی یا بورسیه و دیگر مدارک مورد نیاز دارید. برای دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه، باید گزینه‌های مختلف را بررسی کنید. شرایط و میزان پوشش بورسیه‌ها متفاوت است و برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به وب‌سایت رسمی دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید.
  3. آماده‌سازی مدارک: پس از انتخاب دانشگاه، باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید. این مدارک ممکن است بسته به دانشگاه و رشته تحصیلی شما متفاوت باشد. لطفاً سایت دانشگاه انتخابی خود را به دقت بررسی کنید تا اطلاعات کامل‌تری درباره مدارک مورد نیاز دریافت کنید. باید مراقب ددلاین دانشگاه مورد نظر برای اخذ مدارک، اعمال و مراحل پذیرش باشید. معمولاً این مراحل ممکن است زمان بر باشند، بنابراین بهتر است به طور مستمر و به موقع اقدام کنید.
  4. بررسی الزامات آزمون ورودی: ممکن است برای ورود به برنامه تحصیلی مورد نظر، نیاز به شرکت در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه، کسب نمره زبانی مشخص یا شرکت در آزمون‌های مهارتی داشته باشید. برای اطلاعات بیشتر، به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید.
  5. تطبیق با فرهنگ محلی: قبل از ورود به ترکیه، بهتر است با فرهنگ و زندگی مردم محلی آشنا شوید. این شامل آشنایی با زبان ترکی، عادات و رسوم، و موارد دیگر است که ممکن است در زندگی روزمره و تحصیلی تاثیرگذار باشند.
  6. درخواست ویزای تحصیلی ترکیه: قبل از ورود به ترکیه برای تحصیل، باید ویزای تحصیلی را از کنسولگری ترکیه در کشور خود دریافت کنید. مراحل اخذ ویزا ممکن است زمان‌بر باشد، بنابراین بهتر است به محض پذیرش در دانشگاه، برای اقدامات ویزای تحصیلی به کنسولگری مراجعه کنید.
  7. انطباق با زندگی دانشجویی در ترکیه: هنگامی که به ترکیه می‌آیید، شما با یک زندگی دانشجویی جدید و چالش‌برانگیز مواجه خواهید شد. انتظار می‌رود که شما علاوه بر تحصیل، به فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شرکت کنید.
OVERVIEW
_

تحصیل در ترکیه بدون شرط معدل و شرط معدل برای تحصیل در ترکیه

یکی از عوامل حیاتی برای ورود به دانشگاه‌های ترکیه، شرط معدل است. مدارک تحصیلی صادر شده در این کشور، به عنوان مدارک رسمی در سراسر جهان تشخیص داده می‌شوند؛ از این رو، شرایط دقیق معدل برای اعتماد به این مدارک مشخص شده است.

 

اکثر دانشگاه‌ها برای مقاطع کارشناسی ارشد حداقل معدل ۲.۰۰ را و برای مقاطع دکتری حداقل معدل ۲.۵۰ را قبول می‌کنند. با این حال، برخی از دانشگاه‌ها ممکن است شرط معدل دانشجویان را بالاتر از حداقل مقدار مشخص شده برای آن دانشگاه تعیین کنند. بنابراین، برای داشتن فرصت بهتر در دانشگاه‌های ترکیه، بهتر است معدل بالاتری داشته باشید.

 

آیا شما تمامی فاکتورهای لازم برای ورود به دانشگاه در ترکیه را دارید؟ اگر بله، این فرصت را از دست ندهید و برای ادامه تحصیل به این کشور بروید.

OVERVIEW
_

تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه

شرایط اختصاصی پذیرش در هر یک از رشته‌ها و مقاطع با یکدیگر متفاوت است. برای مثال، اگر قصد دارید برای دریافت کارشناسی در ترکیه اقدام کنید، ابتدا باید از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده و یا در شرف فارغ‌التحصیلی از آن باشید.

 

مدارک لازم جهت پذیرش در دوره کارشناسی در دانشگاه‌های ترکیه عبارتند از:

  • فرم درخواست پذیرش
  • دیپلم دبیرستان یا مدرکی که نشان می‌دهد شما از دبیرستان فارغ‌التحصیل شده‌اید
  • سوابق تحصیلی
  • نمره آزمون تافل
  • پرداخت هزینه درخواست (بین ۳۵ تا ۱۰۰ دلار آمریکا)
  • گواهی تأیید مینی براین‌که شما در آزمونی خارج از مدرسه متوسطه نمره قبولی را کسب کرده‌اید. به‌عنوان‌مثال SAT 1، لیسانس بین‌المللی، لیسانس ملی و غیره
  • شرکت در آزمون‌های ورودی به دانشگاه‌های ترکیه.
OVERVIEW
_

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در ترکیه

یکی از پرتقاضاترین مقاطع تحصیلی برای ایرانیان در کشور ترکیه، مقطع کارشناسی‌ارشد است. دانشجویان ایرانی در بیشتر موارد، پس از اتمام دوره کارشناسی در ایران، برای تحصیل در مقطع کارشناسی‌ارشد در ترکیه اقدام می‌کنند تا بتوانند با اخذ مدرک تحصیلی بین‌المللی از دانشگاه‌های برتر این کشور، امکان تحصیل در سایر کشورها را بدست آورند.

اگر می‌خواهید مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در ترکیه کسب کنید، ضمن بررسی شرایط خاص هر رشته در وب‌سایت دانشگاه موردنظر، باید مجموعه‌ای از مدارک را فراهم کنید.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش در مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌های ترکیه

  • فرم درخواست پذیرش
  • مدرک کارشناسی یا کارشناسی‌ارشد
  • انگیزه‌نامه
  • ارائه رزومه قوی
  • توصیه‌نامه
  • ارائه سوابق تحصیلی 
  • ارائه نمرات مورد تایید در برخی از آزمون‌ها مثل GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته‌ها
  • ارائه نمره قبولی در آزمون زبان تافل یا آزمونی که دانشگاه در بدو ورود، قبولی در آن را لازم می‌داند
  • شرکت در امتحانات کتبی و یا مصاحبه دانشگاه

ددلاین دانشگاه های ترکیه: برای شرکت در برنامه‌های کارشناسی ارشد در ترکیه و دکتری در این کشور معمولاً در دو بازه زمانی مهلت درخواست وجود دارد.

  • ترم پاییز: پایان ماه می (۱۱ اردیبهشت تا ۱۰ خرداد)
  • ترم بهار: پایان دسامبر (۱۰ آذر تا ۱۰ دی)
OVERVIEW
_

باورهای غلط در مورد شرایط تحصیل در ترکیه

بعضی باورهای غلط در مورد شرایط تحصیل در ترکیه می‌توانند برای دانش‌آموزان و دانشجویان بسیار گیج‌کننده باشند. این باورها شامل موارد زیر هستند:

  1. تحصیل در ترکیه به شدت سخت است: در حالی که تحصیل در هر کشوری ممکن است چالش‌برانگیز باشد، اما ترکیه از خیلی از کشورهای دیگر در خصوص رفاه و راحتی زندگی برای دانشجویان بهتر است.
  2. مبلغ شهریه در ترکیه بسیار بالا است: هر چند پرداخت مبالغ شهریه برای دانشجویان خارجی راه حل بسیار قابل قبولی برای دانشجویان نیست، اما در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، ترکیه یکی از کشورهایی است که مبلغ شهریه نسبتاً قابل قبولی برای دانشجویان دارد.
  3. دانشگاه‌های ترکیه کم اعتبار هستند: ترکیه شامل دانشگاه‌های بسیار لوکس و با اعتبار جهانی است. بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه با دانشگاه‌هایی از جمله دانشگاه انگلستان از نظر اعتبار و کیفیت برتری دارند.
OVERVIEW
_

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

مدارک لازم برای تحصیل در ترکیه، مدارک لازم برای ادامه تحصیل در ترکیه

برای دریافت ویزای تحصیلی به چند مدرک احتیاج دارید. در ابتدا باید فرم درخواست ویزای تحصیلی را پر کنید، سپس یک عکس رنگی امضا شده به همراه پاسپورت اصل (که حداقل ۶ ماه معتبر باشد) و رسید پرداخت ذکر شده در وب سایت را به سفارت تحویل دهید.

 

علاوه بر این، برخی از مدارک دیگر نیز ممکن است مورد نیاز باشد. برای مثال برخی از دانشگاه‌های ترکیه، ممکن است نیاز به مدارک تحصیلی (مانند مدارک دانشجویی قبلی) و اعلام تمکن مالی (درآمد و یا حساب بانکی) داشته باشند. پس بهتر است قبل از پر کردن فرم درخواست، اطلاعات دقیقی از دانشگاه مورد نظر خود داشته باشید.

 

در نهایت، بعد از ارسال همه مدارک مورد نظر به سفارت ترکیه، معمولاً ۵ روز کاری طول می‌کشد تا ویزای شما صادر شود. همچنین، حتماً برای مشخص شدن وضعیت ویزای تحصیلی ترکیه خود به وب سایت سفارت ترکیه مراجعه نمایید.

pishgamanapply spacer
OVERVIEW
_

مدت زمان ویزای تحصیلی ترکیه

به‌طور معمول ویزای تحصیلی ترکیه، مخصوصاً برای دانشجویان، برای مدت یک سال تمدید می‌شود. به اضافه‌اینکه پس از یک سال می‌توانید ویزای تحصیلی خود را به حالت پایه برگردانید.

OVERVIEW
_

کار کردن با ویزای تحصیلی ترکیه

به طور مشخص، دارندگان ویزای تحصیلی در ترکیه مجاز به کار کردن نیستند. با این حال، در شرایط خاص، مجاز به کار کردن برای چندین ساعت در هفته بوده و کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان مجاز است.

 

نکته: برای دانشجویان مقیم ایران، پروسه اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، کمی تفاوت دارد و از آن‌جا که دارای روابط بین‌المللی بسیار خوبی با ترکیه هستیم، اخذ ویزای ایرانیان بسیار سریع و راحت شده است.

OVERVIEW
_

بورسیه تحصیلی ترکیه 2024: فرصتی برای تحصیل رایگان ترکیه

بورسیه تحصیلی در ترکیه یکی از بهترین فرصت‌های دسترسی به تحصیلات عالی در رشته‌های مختلف است. این فرصت برای کسانی که به دنبال این امکان هستند، بسیار مناسب است اما ممکن است مفهوم بورسیه و شرایط آن برای همه کاملاً روشن نباشد. ما در اینجا با دقت توضیحاتی درباره دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه ارائه می‌دهیم.

 

بورسیه تحصیلی ترکیه شامل هزینه‌های تحصیل، اجاره خانه و هزینه‌های زندگی است. همچنین، بورسیه آموزشی نیز شامل آموزش زبان ترکی و تمرینات عملی می‌شود.

 

برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه، باید شرایط لازم را داشته باشید. رقابت برای دریافت بورسیه در ترکیه بسیار شدید است. برای بهره‌مندی از این فرصت، باید ارتباطات موثری با دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی برقرار کرده و شرایط هر مؤسسه را به دقت بررسی نمایید.

 

بورسیه تحصیلی ترکیه فرصتی برای بهبود شرایط زندگی و کسب تحصیلات بین‌المللی برای دانشجویان است. با دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه، می‌توانید رویای خود را برای تحصیل در یک دانشگاه بین‌المللی به واقعیت تبدیل کنید.

OVERVIEW
_

مزایای بورسیه تحصیلی ترکیه:

  • تحصیل در یکی از بهترین دانشگاه‌های جهان
  • پرداخت کامل هزینه‌های تحصیلی برای دانشجویان بورسیه‌ شده
  • پرداخت هزینه‌های اقامتی برای دانشجویان بورسیه‌ شده
  • پشتیبانی مالی برای تحقیقات و گزارش‌های دیگر
  • دسترسی به دوره‌های زبان ترکیه
  • دسترسی به کلاس‌ها و امکانات آموزشی
  • شرکت در برنامه‌های تفریحی و فرهنگی بین‌المللی و جامعه دانشگاهی

بورسیه تحصیلی ترکیه امکان دسترسی به پروژه‌های بزرگ و پژوهش‌های علمی در دانشگاه‌های معتبر را نیز فراهم می‌کند. این برنامه‌ها برای افرادی که به تحقیقات و پروژه‌های بزرگ علاقه‌مند هستند، بسیار ارزشمند است.

 

برای درخواست بورسیه تحصیلی ترکیه، داوطلبان باید فرم ثبت‌نام را پر کرده و مدارک مورد نیاز را ارسال کنند. معمولاً مدارک شامل مدارک تحصیلی، مدارک شناسایی و اطلاعات پاسپورت است.

OVERVIEW
_

زمان ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه

زمان ثبت نام بورسیه تحصیلی ترکیه

  • برای دانشجویان ارشد و دکتری: از ۵ فوریه تا ۵ مارس
  • برای دانشجویان کارشناسی: از ۱۶ آوریل تا ۱۴ می
OVERVIEW
_

بورسیه های تحصیلی موجود برای دانشجویان ایرانی در مقاطع مختلف:

۱. بورسیه تحصیلی ترکیه مقطع کارشناسی:

بورسیه Harran Scholarship Program: برای دانشجویان ایرانی و برخی کشورهای دیگر در رشته‌های پزشکی، مطالعات اسلامی و زبان و ادبیات ترکی.

 

۲. بورسیه تحصیل در ترکیه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری:

بورسیه تحصیلی Ali Kuşçu Science and Technology Scholarship: برای دانشجویان همه کشورها در رشته‌های علوم پایه، مهندسی و تکنولوژی.

بورسیه تحصیلی İbni Haldun Social Sciences Scholarship: برای دانشجویان همه کشورها در علوم انسانی، مطالعات اسلامی و ادبیات و زبان ترکی.

 

۳. بورسیه‌های تحقیقاتی:

بورسیه Turkish Language Program for Public Officials and Academicians: برای مقامات دولتی و اساتید دانشگاه جهت یادگیری زبان ترکی.

بورسیه Research Scholarships: برای دانشجویان دکتری از کشورهای مختلف.

بورسیه Success Scholarship Program: برای دانشجویانی که هزینه تحصیل خود را خود تامین می‌کنند.

مقدار بورسیه تحصیل در ترکیه در سال 2024:

  • مقطع کارشناسی: 2000 لیر در ماه
  • مقطع ارشد: 4000 لیر در ماه
  • مقطع دکتری: 6000 لیر در ماه
  • بورسیه تحقیقاتی: 30000 لیر در ماه

سایر مزایا:

  • اسکان رایگان در خوابگاه‌های دانشگاهی
  • تحصیل رایگان
  • بیمه درمانی رایگان
  • دوره زبان ترکی رایگان
  • هزینه رفت و برگشت به کشور تا 15000 لیر
OVERVIEW
_

شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه

شرایط بورسیه تحصیلی ترکیه برای دانشجویان بین المللی بسته به سطح تحصیل، رشته تحصیلی و دوره تحصیلی متفاوت است. با این حال، قوانین کلی برای دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه عبارت است از:

  • مدرک تحصیلی: برای درخواست بورسیه تحصیلی در ترکیه، شما باید دارای مدرک معادل لیسانس، فوق لیسانس یا دکتری باشید.
  • آزمون زبان: برای شروع دوره تحصیلی در ترکیه، باید به زبان ترکی استانبولی مسلط باشید. قبل از شروع دوره تحصیلی، بیشتر دانشگاه‌های ترکیه توصیه به شرکت در دوره‌های آموزش زبان ترکی استانبولی می‌کنند.
  • آزمونهای ورودی دانشگاه:  شما باید در آزمون های ورودی دانشگاهی در ترکیه شرکت کنید که بر اساس موضوع و رشته تحصیلی مورد نظر برگزار می شوند.
  • تمکن مالی:  پرونده اقتصادی شما با توجه به درآمد و دارایی های شما بررسی خواهد شد تا اثبات کنید که قادر به هزینه های تحصیلی و زندگی در ترکیه برای مدت تحصیل خود هستید.
  • مصاحبه: تعیین شرایط دریافت بورسیه تحصیلی در ترکیه نیاز به مصاحبه دارد. در این مصاحبه، شما باید به سوالات مرتبط با اهداف، شرایط زندگی، تسلط بر زبان ترکیه پاسخ دهید. در کل، باید آماده بود تا به خوبی و قاطعیت در مورد تحصیل در ترکیه و اهداف خود صحبت کنید. در کنار پاسخ به این سوالات، مهارت خوبی در مکاتبه به زبان ترکیه نیز مورد نیاز است.
OVERVIEW
_

انواع بورسیه تحصیلی در ترکیه

بورسیه های تحصیلی ترکیه عبارتند از: بورسیه های دولتی، بورسیه‌های دانشگاهی، بورسیه های خصوصی، بورسیه تحصیلی بین‌المللی.

بورسیه‌های دولتی: این نوع بورسیه ها توسط دولت ترکیه ارائه می‌شود و برای دانشجویان مقطع کارشناسی و ارشد در دانشگاه های ترکیه در نظر گرفته شده است. این بورسیه ها شامل مزایای مختلفی مانند شهریه کامل، اقامت و هزینه های زندگی، تحقیقات و خدمات کتابخانه ای هستند.

بورسیه‌های دانشگاهی: این بورسیه‌ها توسط دانشگاه های ترکیه ارائه می‌شوند و برای دانشجویان دوره کارشناسی و ارشد در دانشگاه های ترکیه در نظر گرفته شده است. این بورسیه ها شامل مزایای مختلفی مانند شهریه کامل، اقامت و هزینه های زندگی، تحقیقات و خدمات کتابخانه ای هستند.

بورسیه های خصوصی: این نوع بورسیه ها توسط شرکت ها، انجمن های حرفه ای و سازمان های مختلف ارائه می‌شوند و شامل مزایای مختلفی مانند شهریه، هزینه های زندگی و مسکن، کتاب، سفر، اقامت و اسناد مربوط به تحصیل در ترکیه هستند.

بورسیه های بین المللی: این نوع بورسیه ها توسط دولت ها، سازمان ها و انجمن های بین المللی ارائه شده و می توانند تسهیلات مختلفی را شامل شوند.

OVERVIEW
_

تحصیل بدون مدرک زبان در ترکیه

بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه در صورتی که تسلط نسبی به زبان انگلیسی داشته باشید، نمره آیلتس نمی‌خواهند. قبل از درخواست، وب‌سایت دانشگاه مورد نظر را بررسی کنید زیرا دوره‌های مختلف در دانشگاه‌های مختلف شرایط متفاوتی دارند.

در دانشگاه‌های زیر اکثر دوره‌های تحصیلی نیازی به آیلتس ندارند:

  • دانشگاه مدیپول استانبول
  • دانشگاه بیلکنت
  • دانشگاه باهچه شهیر
  • دانشگاه فاتح سلطان مهمت
  • دانشگاه صباح‌الدین زعیم استانبول
  • دانشگاه آیدین استانبول
  • دانشگاه اوفوک
  • دانشگاه آتلیم
  • دانشگاه چانکایا
  • دانشگاه باشکنت
OVERVIEW
_

هزینه تحصیل در ترکیه

هزینه‌های تحصیل در ترکیه بسته به شرایط مختلف مانند دانشگاه، موقعیت جغرافیایی، نوع اقامت و استفاده از سایر خدمات متفاوت است. با این حال، تحصیل در ترکیه همچنان یکی از بهترین گزینه‌های تحصیل در خارج از کشور است، و دانشجویان می‌توانند تلاش کنند تا با دریافت بورسیه های تحصیلی ، هزینه های خود را کاهش دهند.

 

اولین هزینه ای که دانشجویان باید به آن توجه کنند، شهریه دانشگاه ها است. شهریه در ترکیه برای دانشجویان بومی و بین المللی متفاوت است. در حالی که برای دانشجویان بومی، هزینه شهریه در دانشگاه‌های دولتی رایگان است، دانشجویان بین المللی باید برای دانشگاه‌های دولتی و خصوصی شهریه پرداخت نمایند. 

 

برای مثال، شهریه سالانه برای دوره کارشناسی در یک دانشگاه خصوصی در ترکیه، به میزان ۶۰۰۰ دلار است. این مبلغ به صورت میانگین اعلام میشود و در بازه ۲ الی ۱۰ هزار دلار اعلام میشود. با این حال، برای دانشگاه‌های دولتی، شهریه ها کمتر و با توجه به معدل و نمرات آزمون های ورودی در مقاطع مختلف تحصیلی، متفاوت است.

 

در ادامه به بررسی کلی هزینه‌های متفرقه تحصیل در ترکیه خواهیم پرداخت:

 

اجاره مسکن: یکی از هزینه‌های دانشجویان برای زندگی در ترکیه اجاره مسکن است. هزینه اجاره مسکن بسته به موقعیت جغرافیایی و امکاناتی که می‌توان در آن مسکن پیدا کرد، متفاوت است. به طور کلی، هزینه اجاره یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهرهای بزرگ ترکیه بین ۵ تا ۱۰ هزار لیر در ماه است. هزینه خوابگاه در مقایسه با اجاره منزل متفاوت است و بعضا هزینه مناسبتری دارد.

 

هزینه زندگی: هزینه‌های مربوط به خوراک، حمل و نقل، پرداخت قبوض، تفریح و سایر هزینه‌های زندگی نیز بسته به شهری که در آن زندگی می‌کنید، متفاوت خواهد بود. به طور کلی، با توجه به آمارهای رسمی، هزینه زندگی ماهیانه برای یک دانشجو در ترکیه حدود ۵ هزار لیر است.

 

هزینه تحصیل  در ترکیه به تومان: مبلغ واقعی هزینه تحصیلی بسته به رشته و دوره تحصیلی و همچنین قیمت روز لیر به تومان متفاوت است. در حالیکه بیشتر دانشگاه‌های ترکیه متعلق به دولت هستند و دارای شهریه کمتری هستند، دانشگاه‌های خصوصی نیز در کشور وجود دارند که بیشتر برای دانشجویان بین المللی تعریف شده‌اند. از آنجا که هزینه‌های تحصیلی در دانشگاه‌های خصوصی بیشتر است، بسیاری از دانشجویان ترجیح می‌دهند در دانشگاه‌های دولتی تحصیل کنند. هزینه تحصیل بسته به دانشگاه و رشته و تحصیلات درجه یک، متفاوت است. گرانترین شهریه مربوط به رشته های پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی است.

هزینه‌ی تحصیل در ترکیه

تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه به رایگان نیست و نیازمند پرداخت شهریه می‌باشد. مقدار شهریه‌ها بستگی به رشته و مقطع تحصیلی دارند. معمولاً تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه نسبت به موسسات مشابه در اروپا یا ایالات متحده بسیار مقرون‌به‌صرفه است.

 

لازم به ذکر است که دانشگاه‌های خصوصی عموماً هزینه بیشتری را از دانشجویان دریافت می‌کنند.

 

عواملی مانند مقطع تحصیل و زبان تحصیل نیز بر تعیین شهریه‌ها تأثیرگذار هستند. متوسط شهریه در مقاطع مختلف به شرح زیر است:

 

زبان تحصیل

مقطع تحصیلی

نوع دانشگاه

هزینه تحصیل

زبان انگلیسی

کارشناسی

دولتی

۴۵۰ – ۱,۵۰۰ دلار

زبان ترکی

کارشناسی

دولتی

۲۴۰ – ۷۵۰ دلار

کارشناسی

خصوصی

۵۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار

زبان انگلیسی

تحصیلات تکمیلی

دولتی

600 -3000 دلار

زبان ترکی

تحصیلات تکمیلی

دولتی

۳۰۰ – ۶۰۰ دلار

تحصیلات تکمیلی

خصوصی

۵۰۰۰ تا ۲۰.۰۰۰ دلار

تحصیل در ترکیه
OVERVIEW
_

بهترین دانشگاه های ترکیه

بهترین دانشگاه های ترکیه برای بورسیه

دانشگاه بغازیچی (Boğaziçi University)

دانشگاه بغازیچی یکی از معتبرترین دانشگاه‌های ترکیه است و در شهر استانبول قرار دارد. این دانشگاه در سال ۱۹۷۱ تأسیس شد و در حال حاضر بیش از ۲۰ هزار دانشجو دارد. دانشگاه بغازیچی بیشتر برای رشته‌های مهندسی، علوم پایه، اقتصاد و مدیریت شناخته شده است. همچنین این دانشگاه بیشتر دانشجویان خارجی از سراسر دنیا پذیرش می‌کند و دارای محیطی چند فرهنگی است.

 

دانشگاه استانبول (Istanbul University)

دانشگاه استانبول یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ترکیه و جهان است که در سال ۱۸۳۳ تأسیس شد. این دانشگاه با بیش از ۴۰۰ هزار دانشجو در بیش از ۳۰۰ رشته تحصیلی، بزرگ‌ترین دانشگاه ترکیه است. دانشگاه استانبول با داشتن ۲۲۶ دپارتمان، بخش‌های آموزشی و تحقیقاتی گسترده‌ای در زمینه‌های مختلف علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، پزشکی، مهندسی و فناوری دارد. به علاوه این دانشگاه دارای مراکز تحقیقاتی بسیاری در زمینه‌های مختلف مانند مطالعات اسلامی، مطالعات تاریخی، بین‌المللی، محیط زیست، فناوری اطلاعات و غیره است.

 

دانشگاه فنی استانبول (Istanbul Technical University)

دانشگاه فنی استانبول یکی از معتبرترین و قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ترکیه در زمینه‌های مهندسی و فناوری است. این دانشگاه در سال ۱۷۳۴ تأسیس شد و همواره در صدر جدول رده‌بندی دانشگاه‌های ترکیه و منطقه قرار داشته است. دانشگاه فنی استانبول بیش از ۴۴ هزار دانشجو در بیش از ۱۳۰ رشته‌ تحصیلی دارد. برنامه‌های تحصیلی این دانشگاه شامل مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی شیمی، معماری، کشاورزی، مهندسی عمران، مهندسی مواد و سایر رشته‌های فنی مرتبط است.

 

دانشگاه بیلکنت (Bilkent University)

دانشگاه بیلکنت (Bilkent University) یکی از برترین و معتبرترین دانشگاه‌های ترکیه است که در سال ۱۹۸۴ تأسیس شد. این دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه آزاد و خصوصی ترکیه شناخته شده است. دانشگاه بیلکنت دارای بیش از ۱۲۰۰۰ دانشجو است. این دانشگاه بیشترین توجه خود را به بخش های مهندسی، اقتصاد و مدیریت، علوم پایه و هنر معطوف کرده است. دانشگاه بیلکنت بین المللی است و دانشجویان خارجی از کشورهای مختلف در آن تحصیل می‌کنند. با محیطی دوستانه و امکانات پیشرفته و البته هزینه‌ی بالایی که برای تحصیل در این دانشگاه نیاز است، دانشگاه بیلکنت همواره در میان دانشگاه‌های برتر ترکیه و جهان قرار دارد.

 

دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University)

دانشگاه حاجت تپه (Hacettepe University) یکی دیگر از دانشگاه‌های برتر ترکیه است که در سال ۱۹۶۷ تأسیس شد. این دانشگاه با بیش از ۴۰ هزار دانشجو در بیش از ۳۵۰ رشته‌ی تحصیلی، تنها دانشگاه در ترکیه است که در سه زمینه‌ی پزشکی، مهندسی و اقتصاد به عنوان دانشگاه برتر ترکیه شناخته می‌شود. این دانشگاه در بیشتر رشته‌های علوم پایه، پزشکی، مهندسی، فناوری، اقتصاد، هنر و غیره فعالیت دارد. دانشگاه حاجت تپه دارای شعب در شهرهای دیگر ترکیه به منظور تسهیل دسترسی دانشجویان است. این دانشگاه همچنین در بین دانشگاه‌های جهانی نیز در رتبه‌بندی‌های مختلف کاملا قابل قبول جای دارد.

 

دانشگاه جراح پاشا استانبول (Istanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa)

دانشگاه جراح پاشا استانبول (Istanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa)، دانشگاه معتبر و بزرگی در شهر استانبول است که در سال ۱۹۳۳ با همکاری دو دانشگاه معتبر استانبول (دانشگاه جراح پاشا و دانشگاه ژنرالو) تأسیس شد. این دانشگاه با داشتن ۱۷ دانشکده و حدود ۹۰۰۰۰ دانشجو، یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های سراسر ترکیه است. بخش‌های آموزشی این دانشگاه، از جمله پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و بهداشت، دامپزشکی، فناوری، مهندسی و هنر می باشد. این دانشگاه به عنوان بزرگترین و قدیمی‌ترین دانشگاه علوم پزشکی در ترکیه شناخته شده و محل برگزاری رویدادهای پژوهشی و علمی متعدد در سطح بین‌المللی نیز می‌باشد.

 

دانشگاه سابانجی (Sabancı University)

دانشگاه سابانجی (Sabancı University) یکی از دانشگاه‌های خصوصی و برتر ترکیه است که در سال ۱۹۹۹ تأسیس شد. این دانشگاه با بیش از ۵ هزار دانشجو، در حوزه‌های مختلف علوم و فناوری مانند مهندسی، علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه و مدیریت فعالیت می‌کند. دانشگاه سابانچی همچنین دارای روابط دوستانه با بسیاری از دانشگاه‌های برتر جهان، به عنوان یکی از اعضای شبکه آموزش عالی اروپا شناخته می‌شود. این دانشگاه همچنین بسیاری از دوره‌های تحصیلی خود را به صورت بین المللی و با اساتید مطرح جهانی ارایه می‌دهد. با برنامه‌های آموزشی مختلف، کارآموزی با شرکت‌های بزرگ و فناوری پیشرفته، دانشگاه سابانچی یکی از دانشگاه‌های پر طرفدار در ترکیه و جهان است.

 

تعداد زیادی دانشگاه و مؤسسات آموزشی دولتی و خصوصی در ترکیه وجود دارند که به لحاظ علمی توانسته‌اند رتبه مناسبی را در زمینه استانداردهای رتبه‌بندی QS، رنکینگ جهانی تایمز و غیره کسب کنند. تعدادی از این دانشگاه‌ها را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید.

 

نام دانشگاه

رتبه QS در سال ۲۰۲۴

دانشگاه کوچ

۴۳۱

دانشگاه سابانچی

۵۲۶

دانشگاه فنی خاورمیانه

۳۳۶

دانشگاه بیلکنت

۵۰۲

دانشگاه بغازیچی

۵۱۴

دانشگاه فنی استانبول

۴۰۴

دانشگاه لقمان حکیم استانبول

-

دانشگاه آنکارا

۹۰۱-۹۵۰

دانشگاه حاجت تپه

۷۶۱-۷۷۰

دانشگاه استانبول

۷۱۱-۷۲۰

دانشگاه آنادولو

۱۲۰۱-۱۴۰۰

دانشگاه اژه

۱۰۰۱-۱۲۰۰

دانشگاه قاضی

۱۰۰۱-۱۲۰۰

اقامت تحصیلی ترکیه اقامت دانشجویی ترکیه
OVERVIEW
_

لیست دانشگاه های ترکیه که مورد تائید وزارت علوم و وزارت بهداشت هستند:

دانشگاه های ترکیه مورد تائید ایران

گروه الف(ممتاز) 

  • Ankara University
  • Hacettepe University
  • Istanbul Technical University
  • Istanbul University
  • Koc University
  • Middle East Technical University

گروه ب(خوب) 

  • Bilkent University
  • Bogazici University
  • Cukurova University
  • Dokuz Eylul University
  • Ege University
  • Gazi University
  • Marmara University
  • Sabanci University
  • TOBB Ekonomi ve Teknoloji University

گروه ج(متوسط) 

  • Acibadem University
  • Akdeniz University
  • Bahcesehir University
  • Baskent University
  • Cankaya University
  • Erciyes University
  • Firat University
  • Gaziantep University
  • Istanbul Bilgi University
  • Izmir Institute of Technology
  • Kocaeli University
  • Mersin University
  • Necmettin Erbakan University
  • Ozyegin University
  • Uludag University
  • Yildiz Technical University
  • Atilim University
دریافت اقامت تحصیلی ترکیه
OVERVIEW
_

اعتبار علمی دانشگاه‌ های ترکیه

در سال‌های گذشته، دانشگاه‌های ترکیه به عنوان مراکزی با اعتبار علمی بالا در محافل بین‌المللی شناخته شده‌اند، به طوری که مدارک علمی این دانشگاه‌ها در سراسر جهان به عنوان معتبر و قابل اعتماد تلقی می‌شوند.

 

در زمینه پزشکی، بعد از فارغ‌التحصیلی، اکثر دانشگاه‌ها به فارغ‌التحصیلان کارت طبابت بین‌المللی اعطا می‌کنند. دانشجویان برتر این امکان را دارند که تحت پوشش سازمان‌ها و مؤسسات آموزشی آمریکایی و اروپایی بورسیه بگیرند و حتی در برخی موارد از ترم دوم به بعد، امکان ترانسفر به دانشگاه‌های آمریکا و اروپا در همان رشته و ترم تحصیلی فراهم می‌شود.

 

به علت اینکه دانشگاه‌های ترکیه با حداقل یک دانشگاه معتبر اروپایی یا آمریکایی توافقنامه تبادل دانشجو دارند، این امکان به وجود آمده است. در سال‌های اخیر، دانشگاه‌های ترکیه به طور چشمگیری از نظر کیفیت و توسعه پیشرفت کرده‌اند.

 

دانشجویان بین‌المللی در ترکیه از انتخاب‌های فراوانی برای تحصیل بهره‌مندند، و کیفیت سیستم آموزشی دانشگاه‌های ترکیه در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی به خوبی آشکار شده است.

 

دانشگاه‌های ترکیه دارای امکانات بسیار عالی هستند که شامل: فضای آموزشی مناسب، کتابخانه‌های بزرگ و مجهز، آزمایشگاه‌های به‌روز، زمین‌های ورزشی متعدد، امکانات تفریحی و خدمات درمانی و غیره می باشد.

OVERVIEW
_

رشته‌ های تحصیلی در ترکیه

تحصیل در رشته‌های مهندسی در ترکیه

در زمینه آموزش مهندسی، ترکیه به یکی از پیشگامان جهان محسوب می‌شود. دانشجویان در این کشور می‌توانند در رشته‌های گوناگونی از جمله مهندسی معماری، برق، مکانیک، صنایع و سایر حوزه‌های این رشته، ثبت نام کنند. رشته‌های مهندسی برجسته‌ای از جمله مهندسی برق، مکانیک و شیمی می‌باشند.

 

تحصیل رشته‌های فناوری اطلاعات در ترکیه

رشته‌های فناوری اطلاعات (IT) جزو محبوب‌ترین رشته‌های دانشجویان در ترکیه می‌باشند. فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها به راحتی می‌توانند در بازار کار ترکیه و حتی جهانی شرکت کنند. به طور خاص، در اینجا به برخی از رشته‌های IT موجود در دانشگاه‌های ترکیه اشاره می‌شود که عبارتند از:

  • مهندسی کامپیوتر
  • علوم کامپیوتری
  • مهندسی نرم‌افزار
  • مهندسی سخت‌افزار
  • امنیت شبکه و اطلاعات
  • طراحی وب
  • برنامه‌نویسی موبایل
  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین
  • اینترنت اشیا
  • تجارت الکترونیک

تحصیل در رشته‌های تجارت و مدیریت در ترکیه

در ترکیه، دانشجویان می‌توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته‌های تجارت و مدیریت تحصیل کنند. برخی از رشته‌های پرطرفدار در این زمینه شامل موارد زیر می‌شود:

  • مدیریت کسب و کار
  • مدیریت بانکی و مالی
  • مدیریت بازرگانی
  • مدیریت زنجیره تامین
  • مدیریت منابع انسانی
  • مدیریت بازاریابی
  • مدیریت صنعتی
  • مدیریت پروژه
  • مدیریت سیستم‌ها و فرآیندها
  • حسابداری و مالیات

 

تحصیل در رشته طراحی گرافیک در ترکیه

طراحی یکی از رشته‌های محبوب هنری در ترکیه می‌باشد. این کشور با داشتن موزه‌ها و بازارهای هنری به یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای رشته‌های طراحی تبدیل شده است. در دانشگاه‌های برجسته مانند دانشگاه بیلکنت و دانشگاه مارمارا، برنامه‌های آموزشی فوق‌العاده، منابع عالی و تجهیزات پیشرفته برای دانشجویان فراهم شده است. رشته‌های طراحی محبوب شامل:

  • طراحی گرافیکی
  • طراحی صنعتی
  • طراحی داخلی
  • طراحی مد
  • طراحی محصولات دیجیتال

تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه

رشته پزشکی در ترکیه به مدت ۶ سال ادامه دارد و پس از آن، دانشجویان مرحله کارورزی خود را به مدت ۲ سال در بخش‌های مختلف بیمارستان‌ها به اتمام می‌رسانند. بعد از موفقیت‌آمیز بودن در کارورزی، آن‌ها مجوز تمرین به عنوان یک پزشک در ترکیه را کسب می‌کنند.

 

تحصیل در رشته حقوق در ترکیه

در ترکیه، دانشجویان می‌توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در رشته حقوق تحصیل کنند. برخی از رشته‌های حقوقی در این کشور شامل:

  • حقوق خصوصی
  • حقوق کیفری
  • حقوق بین الملل
OVERVIEW
_

رشته های پردرآمد در ترکیه

ترکیه با داشتن دانشگاه‌های با اعتبار بالا، محیط دوستانه برای دانشجویان بین‌المللی و با هزینه‌های پایین تحصیل نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر دنیا بهترین کشور است. در ترکیه، رشته‌های پر درآمد و مورد نیاز عبارتند از:

 

  • مهندسی پزشکی: ترکیه یکی از کشورهای پیشرو در فناوری های پزشکی است و سالانه بیشترین بودجه را صرف تحقیقات در این حوزه می‌کند.
  • رشته‌های حسابداری و مدیریت: با رشد روزافزون صنعت و تجارت در ترکیه، این رشته‌ها بسیار مورد نیاز است و شرکت‌ها به دنبال کارآفرینان با تخصص‌های مالی هستند.
  • رشته‌های مرتبط با محیط زیست: با افزایش توجه به محیط زیست و تلاش برای زمینه‌های پایدار دسترسی به کارآفرینان با تخصص های مرتبط با محیط زیست در ترکیه بسیار مهم است.
  • رشته‌های مرتبط با فناوری اطلاعات: ترکیه در حال تبدیل شدن به یک استارتاپ‌های مطرح جهانی است و به دنبال تخصص های مرتبط با فناوری اطلاعات مثل طراحی وب، تجربه کاربری و توسعه نرم‌افزارها هستند.
  • رشته‌های مهندسی صنایع و مهندسی مکانیک: صنعت ترکیه، یکی از بزرگترین صنایع جهان است و به دنبال کارآفرینان و متخصصان با تجربه در این حوزه هستند.

به طور کلی، در ترکیه شغل‌هایی که مرتبط با فناوری، صنعت و مدیریت هستند، به دلیل رشد سریع اقتصادی کشور و نیازهای بازار کار، مورد توجه قرار می‌گیرند.

OVERVIEW
_

خوابگاه دانشجویی در ترکیه

دانشجویان بین‌المللی که در ترکیه تحصیل می‌کنند، دسترسی به گزینه‌های مختلفی برای اقامت در طول دوره تحصیلی خود دارند. آن‌ها می‌توانند در خوابگاه‌های دانشگاهی، خوابگاه‌های ایالتی که توسط موسسات اعتباری آموزش عالی اداره می‌شوند، یا خوابگاه‌های خصوصی اقامت کنند. همچنین، اجاره آپارتمان‌های کوچک دانشجویی نیز در این کشور ممکن است.

 

تقریباً تمام خوابگاه‌های دانشجویی در ترکیه بر اساس جنسیت جدا می‌شوند و تعداد دانشجویان در هر اتاق متغیر است، با این حال، هزینه اقامت در آن‌ها بسته به تعداد افراد در هر اتاق ممکن است افزایش یا کاهش یابد.

OVERVIEW
_

تسهیلات خوابگاه‌های ترکیه

امکانات اقامتی، تأمین غذا و حمل‌ونقل، از جمله اساسی‌ترین نیازهای دانشجویان در سیستم پیشرفته تحصیل در ترکیه تأمین می‌شوند. بسیاری از دانشگاه‌ها خدمات ویژه‌ای را ارائه می‌دهند تا دانشجویان به سرعت با زندگی دانشجویی در ترکیه آشنا شوند. علاوه بر امکان اقامت در خوابگاه‌ها، اجاره خانه دانشجویی نیز برای دانشجویان مقرون‌به‌صرفه است.

 

هر دانشگاهی دارای سالن‌های غذاخوری با کیفیت و تمیز است که خدمات غذایی را با قیمت مناسب ارائه می‌دهند. دانشجویان می‌توانند برای استفاده از امکانات حمل‌ونقل درون‌شهری از کارت‌های تخفیف استفاده کنند. انتخاب سبک زندگی و محل اقامت تاثیر مستقیمی بر هزینه‌های زندگی دانشجویی در ترکیه دارد.

OVERVIEW
_

معادل‌سازی مدارک تحصیلی در ترکیه یا دنکلیک

برای استفاده از مدارک تحصیلی خود در ترکیه، باید آن‌ها را معادل‌سازی کنید. این فرآیند زیر نظر وزارت آموزش و پرورش ترکیه صورت می‌گیرد و برای مدارک دانشگاهی توسط شورای آموزش عالی ترکیه انجام می‌شود. مدارک تحصیلی باید با نظام آموزشی ترکیه مطابقت داشته باشند.

 

برای معادل‌سازی مدارک تحصیلی، قبل از هر چیز، باید وقت قبلی رزرو کنید. سپس باید در امتحانات مربوطه نمره قابل قبولی کسب کنید. برای معادل‌سازی مدارک تحصیلی در رشته‌های پزشکی و دندان‌پزشکی نیز باید در آزمون‌های مخصوص شرکت کنید.

OVERVIEW
_

مدارک مورد نیاز برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه

با توجه به اشاره‌ای که در بالا داده شد، مدارک و شرایط لازم برای پذیرش در ترکیه بسته به رشته، دانشگاه و مقطع تحصیلی، متغیر است. بعد از دریافت پذیرش مورد نظر، اقدام به درخواست ویزای دانشجویی می‌توانید نمایید. شاید این سوال برای شما هم مطرح شود که آیا برای ورود به ترکیه به منظور تحصیل، حضور با ویزای دانشجویی الزامی است؟ بله، با اینکه ورود به این کشور به صورت گردشگری بدون دریافت ویزا امکان‌پذیر است، اما برای اهداف تحصیلی، حضور با ویزای مربوطه الزامی است. در زیر، فهرستی از مدارک اساسی برای درخواست ویزا آورده شده است:

  • گذرنامه معتبر با حداقل شش ماه اعتبار
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • انگیزه‌نامه
  • چهار عدد عکس جدید
  • اثبات توانایی مالی
  • بیمه دانشجویی
OVERVIEW
_

شرایط تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم

برای دستیابی به تحصیل در ترکیه با مدرک دیپلم، دو روش زیر را می‌توانید در نظر بگیرید:

  1. پذیرش در دوره لیسانس:
  • با توجه به شاخص‌های تحصیلی و سنی که توسط دانشگاه‌های ترکیه مشخص می‌شوند، می‌توانید برای پذیرش در دوره لیسانس در دانشگاه‌های ترکیه درخواست دهید.
  1. حضور در دوره‌های آمادگی در دانشگاه:
  • بسیاری از دانشگاه‌های ترکیه دوره‌های آمادگی برای دانشجویان خارجی با دیپلم برگزار می‌کنند که شامل آموزش زبان ترکی نیز میشود و دیپلم معادل شده ی ترکی را پس از اتمام دوره دریافت مینمایند.
  • در این دوره‌ها، می‌توانید مراحل اولیه تحصیل در دانشگاه را طی کرده و درس‌هایی جهت بهبود زبان ترکی و تقویت مهارت‌های تحصیلی خود بگیرید.

توجه داشته باشید که شرایط پذیرش به وابستگی به رشته تحصیلی و قابلیت‌های دانشگاه‌ها متفاوت است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روش‌های پذیرش و ارسال مدارک، با کارشناسان پیشگامان اپلای در تماس باشید.

1. ارائه نامه پذیرش:

برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، ابتدا باید نامه پذیرش از یکی از مؤسسات آموزشی معتبر دریافت نمایید. این نامه باید از موسسه‌های آموزشی، آکادمی‌ها و یا دانشگاه‌های ترکیه صادر شود.

۲. رزرو قرار ملاقات:

برای درخواست وقت قرار ملاقات در کنسولگری ترکیه، می‌بایست حضوری یا آنلاین، درخواست خود را ارائه داده و فرم مربوطه را پر کنید.

۳. تکمیل درخواست ویزا:

در روز قرار ملاقات در سفارت یا کنسولگری ترکیه، درخواست صدور ویزای تحصیلی را با مدارک مورد نیاز ارائه و امضا نمایید.

۴. انتظار تصمیم سفارت:

پس از ارسال مدارک، انتظار تصمیم سفارت را داشته باشید. می‌توانید درخواست خود را از طریق وب‌سایت کنسولگری ترکیه پیگیری کنید.

۵. اقدامات پس از ورود به ترکیه:

پس از ورود به ترکیه، ظرف یک ماه باید برای اخذ اجازه اقامت اقدام نمایید.

OVERVIEW
_

نتیجه گیری

تحصیل در ترکیه فرصتی بی‌نظیر برای دستیابی به تجربه‌ی آموزشی بین‌المللی با کیفیت است. با وجود فرهنگ گنجانده‌شده و تاریخ غنی این کشور، دانشجویان از سراسر جهان اینجا را به عنوان مقصدی مناسب برای گسترش دانش و فراگیری زبان ترکی انتخاب می‌کنند.

 

ترکیه با دارا بودن دانشگاه‌های برتر جهان، برنامه‌های تحصیلی متنوع، و فضای آموزشی پویا، به دانشجویان فرصت می‌دهد تا در زمینه‌های مختلفی از جمله علوم پایه، مهندسی، هنرها و علوم اجتماعی، تحصیل کنند.

 

با فراهم کردن محیط آموزشی مناسب، پشتوانه‌ی فناوری‌های نوین، و ارتباط نزدیک با صنعت، ترکیه به دانشجویان فرصت می‌دهد تا مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار جهانی را کسب کنند.

 

در نتیجه، تحصیل در ترکیه نه تنها به دانشجویان کمک می‌کند تا به دانش و مهارت‌های لازم برای زندگی حرفه‌ای خود برسند، بلکه فرصتی فراهم می‌آورد تا با فرهنگ و زندگی اجتماعی گوناگون این کشور آشنا شوند و تجربیاتی بی‌نظیر را دریافت کنند. برای دریافت راهنمایی بیشتر در رابطه با تحصیل در ترکیه و دریافت مشاوره مهاجرتی کافیست تا فرم ارزیابی موجود در صفحه را تکمیل فرمایید.

دریافت مشاوره و ارزیابی

همکاران ما پس از ثبت درخواست با شما تماس خواهند گرفت

مهاجرت موفق با هلدینگ پیشگامان اپلای

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *